Gegratineerde bloemkool met paprika en ui
|
Ingrediënten:
|
-
2 x 400 gram aardappelpuree
-
1 bloemkool (in roosjes)
-
1 ui (grof gesnipperd)
-
1 eetlepel olie
-
1 rode paprika (in dunne reepjes)
-
100 ml kookroom
-
2 eieren
-
1 zakje gemalen belegen kaas (150 gram)
Keukenspullen:
|
Bereiding:
|
-
Verwarm de oven voor op 220 graden.
-
Schep de puree in de ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
-
Verwarm de puree in de oven terwijl deze voorverwarmt.
-
Kook ondertussen de bloemkoolroosjes in ruim kokend water 3 minuten.
-
Fruit de ui in de olie goudbruin.
-
Giet de bloemkoolroosjes af, meng ze met de ui en de paprika.
-
Haal de puree uit de oven en verdeel het mengsel met de bloemkoolroosjes over de puree.
-
Klop de kookroom los met de eieren en 100 g kaas
en schenk dit mengsel over de bloemkoolroosjes, ui en paprika.
-
Strooi de rest van de kaas erover.
-
Schuif de schaal in het midden van de oven onder de grill en laat het
gerecht in ca. 10 minuten goudbruin kleuren.
Serveer de gegratineerde bloemkoolschotel warm.
|